

شرائط البطاطس : قشري 5-6 بطاطسات و اغسليهم ثم جففيهم و قشريهم علي شكل شرائط بمقشرة الخضروات. يسخن زيت علي درجة متوسطة و تحمر الشرائط لمدة 3-4 دقائق أو حتي تصبح ذهبية مقرمشة , ثم ترفع من علي النار و توضع علي ورق لامتصاص الزيت الزائد . رشي عليها الملح و الفلفل
ترنشات البطاطس : قشري 2 بطاطس كبيرة و جففيها جيدا ثم قطعيها شرائح رفيعة جدا و جففيها
سخني الزيت في مقلاة متوسطة عمق 2 سم علي نار متوسطة . تحمر البطاطس لمدة 2-3 دقيقة حتي يصير لونها ذهبيا . ترفع علي ورق ماص ثم يرش الملح و الفلفل
شرائح البطاطس : قشري 5-6 بطاطسات متوسطة و تغسل و تجفف ثم تقطع الي شرائح 5 مم بواسطة سكين حامي أو قطاعة مشرشرة للبطاطس . يسخن زيت علي نار متوسطة و تحمر لمدة 5-10 دقائق أو حتي تصبح ذهبية . توضع علي ورق ماص ثم ترش بالملح
بطاطس ودجز : اغسلي و جففي 5-6 بطاطسات كبيرة . قطعي كل ثمرة الي حوال 10 قطع سميكة ( ودجز ) . سخني الزيت علي نار متوسطة و حمريها لمدة 5-10 دقائق أو حتي تصبح ذهبية . توضع علي ورق ماص
فرينش فرايز : قشري 5-6 بطاطس و اغسليهم و جففيهم ثم قطعيهم الي شرائح 5 مم , ثم قطعي كل شريحة الي عصيان 5 مم . سخني الزيت علي نار متوسطة و حمري البطاطس لمدة 5-10 دقائق . توضع علي ورق ماص و ثرش بالملح و الخل
برفيكت تشيب : قشري 5-6 بطاطسات كبيرة و اغسليها و جففيها . قطعيها الي قطع بسمك 1 سم , و قطعي كل قطعة الي عصيان بسمك 1 سم . سخني الزيت و حمري البطاطس لمدة 4-5 دقائق ثم توضع علي ورق ماص . أعيدي تسخين الزيت قبل التقديم و حمري البطاطس مرة أخري لمدة 2-3 دقائق . توضع علي ورق ماص و ترش بالملح
أصابع كرينكل : اتبعي نفس خطوات البرفيكت تشيب , لكن استخدمي قطاعة مشرشرة بدلا من السكين الحامي . حمريها لمدة 4-5 دقائق ثم توضع علي ورق ماص . سخني الزيت مرة أخري قبل التقديم و أعيدي التحمير لمدة 2-3 دقائق , و توضع علي ورق ماص و ترش بالملح و الفلفل
ترنشات البطاطس : قشري 2 بطاطس كبيرة و جففيها جيدا ثم قطعيها شرائح رفيعة جدا و جففيها
سخني الزيت في مقلاة متوسطة عمق 2 سم علي نار متوسطة . تحمر البطاطس لمدة 2-3 دقيقة حتي يصير لونها ذهبيا . ترفع علي ورق ماص ثم يرش الملح و الفلفل
شرائح البطاطس : قشري 5-6 بطاطسات متوسطة و تغسل و تجفف ثم تقطع الي شرائح 5 مم بواسطة سكين حامي أو قطاعة مشرشرة للبطاطس . يسخن زيت علي نار متوسطة و تحمر لمدة 5-10 دقائق أو حتي تصبح ذهبية . توضع علي ورق ماص ثم ترش بالملح
بطاطس ودجز : اغسلي و جففي 5-6 بطاطسات كبيرة . قطعي كل ثمرة الي حوال 10 قطع سميكة ( ودجز ) . سخني الزيت علي نار متوسطة و حمريها لمدة 5-10 دقائق أو حتي تصبح ذهبية . توضع علي ورق ماص
فرينش فرايز : قشري 5-6 بطاطس و اغسليهم و جففيهم ثم قطعيهم الي شرائح 5 مم , ثم قطعي كل شريحة الي عصيان 5 مم . سخني الزيت علي نار متوسطة و حمري البطاطس لمدة 5-10 دقائق . توضع علي ورق ماص و ثرش بالملح و الخل
برفيكت تشيب : قشري 5-6 بطاطسات كبيرة و اغسليها و جففيها . قطعيها الي قطع بسمك 1 سم , و قطعي كل قطعة الي عصيان بسمك 1 سم . سخني الزيت و حمري البطاطس لمدة 4-5 دقائق ثم توضع علي ورق ماص . أعيدي تسخين الزيت قبل التقديم و حمري البطاطس مرة أخري لمدة 2-3 دقائق . توضع علي ورق ماص و ترش بالملح
أصابع كرينكل : اتبعي نفس خطوات البرفيكت تشيب , لكن استخدمي قطاعة مشرشرة بدلا من السكين الحامي . حمريها لمدة 4-5 دقائق ثم توضع علي ورق ماص . سخني الزيت مرة أخري قبل التقديم و أعيدي التحمير لمدة 2-3 دقائق , و توضع علي ورق ماص و ترش بالملح و الفلفل
منقول مترجم من كتاب بريليانت برجرز - فاميلي سيركل
No comments:
Post a Comment